ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, Τουρκία,


















































Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία
Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου
Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Άγκυρα παρεμβαίνει ωμά στο Κυπριακό, επιχειρώντας να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Επικεντρώσαμε την προσοχή μας σε πρόσφατα δημοσιεύματα των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης , στα οποία υπήρχαν αναφορές στις επαφές που είχε αντιπροσωπεία εκπροσώπων της τουρκοκυπριακής βουλής με την ηγεσία της Τουρκίας, ιδιαίτερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . Κρίνοντας με βάση το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων αυτών, ο τούρκος ηγέτης, προέτρεψε ευθέως τους Τουρκοκυπρίους να ακολουθήσουν, σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή , στην πορεία των συνεχιζόμενων στην Κύπρο διακοινοτικών συνομιλιών, πως και σ’ ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως οι εδαφικοί περιορισμοί» δήλωσε η Ζαχάροβα χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.
«Φυσικά, αυτό έρχεται σε άμεση αντίφαση με τα όσα διακηρύσσει η Άγκυρα, ότι είναι έτοιμη να συνδράμει στη ταχύτατη ειρηνική διευθέτηση στο νησί , ενώ καθίσταται προφανές, ότι με το να υποστηρίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο την μία εκ των πλευρών που συμμετέχουν στον ενδοκυπριακό διάλογο, η τουρκική ηγεσία παρεμβαίνει ωμά στην πορεία του διαλόγου, προωθώντας τις δικά της συμφέροντα», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι τα συμφέροντα αυτά απέχουν πολύ από την διασφάλιση «μιας πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος».























































