ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ζελένσκι: Η Ρωσία δίνει δορυφορικές εικόνες στο Ιράν για να χτυπά αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο
Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει 30.000 Βορειοκορεάτες ενάντια στην Ουκρανία
Ο Νετανιάχου θα πει στον Τραμπ ότι το Ιράν ετοιμάζει πυρηνική βόμβα
ΕΛ.Α.Σ.: Οι ελληνικοί Patriot προστατεύουν τη Σαουδική Αραβία ενώ η σαουδαραβική ηγεσία συνάπτει συμφωνίες συνεργασίας με την Τουρκία - Πώς
Η Ισπανία φλέγεται! Η Ελλάδα έστειλε πυροσβεστικά αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υποτίθεται πως υπέστη μείωση του ποσοστού της κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες έναντι της αντίπαλης εκστρατείας, υπέρ της παραμονής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Times.
Κατά την έρευνα, οι προσπάθειες να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι είναι ασφαλέστερο η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ αποδίδουν. Οι πολίτες ανησυχούν για τους κινδύνους που θα συνεπαγόταν η αποχώρηση.
Η εφημερίδα σημειώνει πως αυτοί οι φόβοι οδήγησαν στη μείωση κατά έξι μονάδες —στο 31%— του ποσοστού των Βρετανών που θεωρεί πως η αποχώρηση από την ΕΕ, ή Brexit, θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή. Το 43% των ερωτηθέντων κρίνει ότι θα ήταν ασφαλέστερο η χώρα να μείνει στην ΕΕ. Και αυτό το ποσοστό υπέστη μείωση, αλλά ισχνή (-1%).
Στο δημοσίευμα των Τάιμς σημειώνεται επίσης ότι η δημοσκόπηση έδειξε πως η τοποθέτηση του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και του Μάικλ Γκόουβ, σημαίνοντος στελέχους των Τόρις, υπέρ του Brexit δεν είχε σημαντική επίπτωση στην κοινή γνώμη.
Ακόμη, η δημοσκόπηση κατέδειξε μεγάλη μείωση του ποσοστού των Βρετανών που θεωρεί πως ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατέληξε σε μια δυσμενή για τη χώρα συμφωνία στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εάν το δημοψήφισμα διεξαγόταν σήμερα το 38% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 37% υπέρ της παραμονής σε αυτή. Ένα 25% των ερωτηθέντων δήλωσε αναποφάσιστο.
Από τις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν είχε δημοσιευθεί το πρώτο σχέδιο της συμφωνίας με την ΕΕ, οι έρευνες της YouGov κατέγραφαν προβάδισμα 9 εκατοστιαίων μονάδων της εκστρατείας υπέρ του Brexit.























































