Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε με τρομοκράτες

Ερντογάν: Δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε με τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η ηγεσία της χώρας δεν έχει τίποτε να συζητήσει με τρομοκράτες, αναφερόμενος έμμεσα στο παράνομο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους τόνισε ακόμη ότι πρέπει να εγκριθεί άμεσα η νομοθεσία που θα επιτρέπει την άρση ασυλίας για μέλη της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά στην πραγματικότητα κυρίως τους βουλευτές του αριστερού – κεντροαριστερού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο συσπειρώνει την πλειοψηφία των Κούρδων ψηφοφόρων και θεωρείται ότι αποτελεί μεταξύ άλλων και νόμιμη έκφραση του PKK.

To HDP είναι το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα στην Τουρκία, μετά το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το κεντροαριστερό, κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και πριν το τέταρτο, κεμαλικό ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ίσες αποστάσεις από την Ελλάδα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

Το Ιράν με AI «βύθισε» αμερικανικό αεροπλανοφόρο – Ο Χακάν Φιντάν υπέρ των πυρηνικών του Ιράν και των βαλλιστικών πυραύλων

Νίκος Δένδιας: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση εδώ, στις Βρυξέλλες, με τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Γκιουλέρ»

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr