Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί βάζουν χέρι και στο Κυπριακό!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Γερμανοί φαίνεται πως θέλουν να παίξουν ενεργό ρόλο και στο Κυπριακό καθώς προσκάλεσαν τον Τουρκοκύπριο ηγέτη με πρόσκληση μάλιστα του Γερμανού ΥΠΕΞ. Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν διάλογο με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, διότι πιστεύουν ότι η θέση τους είναι στην Ευρώπη.

Ο Ακιντζί μετέβη στο Βερολίνο κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμαιερ. Ο Ακιντζί σε δηλώσεις που προέβη στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση με θέμα το Κυπριακό στο Ίδρυμα Friedrich Ebert, είπε πως η Γερμανία ενδιαφέρεται για το Κυπριακό πιο πολύ από ότι στο παρελθόν και ότι αυτό είναι σημαντικό.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αφού ανέφερε ότι παρά την σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού, παραμένουν σημαντικές δυσκολίες σε θέματα του περιουσιακού και εγκατάστασης (εννοεί τον παράνομο εποικισμό που συνεχίζεται), υπογράμμισε πως θέλουν να ωφεληθούν από τις εμπειρίες της Γερμανίας κυρίως στο θέμα του περιουσιακού, έπειτα από την επανένωση.

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι η κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιότητες και ειδικές συνθήκες, ανέφερε ότι κατά την ενοποίηση της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, το περιουσιακό επιλύθηκε με τρόπο που αποτράπηκε η μετανάστευση μεγάλων ομάδων και ότι και οι ίδιοι επιθυμούν μια τέτοια φόρμουλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

EXCLUSIVE: What Israelis are saying about Turkey

Άνγκελα Μέρκελ: Φταίμε όλοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γερμανία: Νέοι με κατάθλιψη προτιμούν την Τεχνητή Νοημοσύνη αντί τους ειδικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr