ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo για το καλώδιο
Τελευταία προειδοποίηση - Τελεσίγραφο της ΕΛ.Α.Σ. του Αλ. Τσίπρα σε Μητσοτάκη και στο «σκυλάκι» του: «Μιλήστε με ονόματα όχι με
Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη
«Μπλε τσουνάμι» σάρωσε το Κογκρέσο - Στον έλεγχο των Δημοκρατικών Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων
Γάζα: Παλαιστίνιοι πολιτοφύλακες καταδιώκουν τζιχαντιστές της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την συμμετοχή των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility, EFSF) στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.
Η σχετική απόφαση προβλέπει την αγορά του 50% των εν λόγω ομόλογων, μια κίνηση που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να αποδώσει λογιστικά κέρδη μέχρι και 1 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες.
Πρόκειται για ομόλογα που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης- η κρατική συμμετοχή είχε καλυφθεί με ομόλογα EFSF- αλλά και ομόλογα που δόθηκαν αργότερα σε τράπεζες οι οποίες απορρόφησαν προβληματικά πιστωτικά ιδρύματα.
Με ομόλογα EFSF είχε καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό μεταξύ των “καλών” τραπεζών που απορροφήθηκαν από τις συστημικές τράπεζες και των “κακών” τμημάτων τους που τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης.























































