ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Δεκάδες πρόσφυγες περνούν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Reuters: Δεκάδες πρόσφυγες περνούν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέους, παράνομους δρόμους για να διασχίσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, που παραμένουν κλειστά, αναζητούν πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης, σύμφωνα με το Reuters.

Όντας εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα για εβδομάδες διασχίζουν δάση και λόφους, μέσα στο σκοτάδι για να βρεθούν στην ΠΓΔΜ.

Το πρακτορείο επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι βλέπουν ομάδες ανθρώπων να διασχίζουν παράνομα μονοπάτια που οδηγούν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση», λέει ο Moutaz από τη Συρία, ένα ένας άλλος Σύρος, ο Eyas αναφέρει ότι θα επιχειρήσει να διασχίσει τα αλβανικά σύνορα.

Παρόμοια μαρτυρία επικαλείται και το Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς ο φωτογράφος του που βρίσκεται στην περιοχή υποστηρίζει ότι βλέπει καθημερινά δεκάδες παράνομους μετανάστες να περνούν στην ΠΓΔΜ.

Ο φωτορεπόρτερ ανέφερε ότι είδε μια ομάδα μεταναστών και προσφύγων στην πόλη Gevgelija, που βρίσκεται στην ελληνο-σκοπιανή μεθόριο. Τα άτομα αυτά σύμφωνα με την μαρτυρία του ήταν γύρω στα 50.

Όπως δήλωσε στο γκρουπ υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά.

Πριν εξαφανιστούν από το οπτικό πεδίο του, παρατήρησε ότι έδειχναν φοβισμένοι και κουρασμένοι.

Πάντως από την πλευρά των Σκοπίων, η αστυνομία της γειτονικής χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αρνείται το συμβάν.

Εκπρόσωπος της έκανε λόγο ότι υπάρχουν απόπειρες παραβίασης των συνόρων σε καθημερινή βάση, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία των συνόρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα

Ασυνάρτητος μπουρδολόγος και τζάμπα μάγκας μακεδονοκάπηλος ο Μαρινάκης

Το τελεσίγραφο Τραμπ φέρνει «ξεκλείδωμα» αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη – Ο φόβος για τον χειμώνα

Πέντε Τούρκοι συνελήφθησαν για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης στα Εξάρχεια – Έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr