ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Ανδρέας Παπανδρέου ο νεότερος -γιος του ΓΑΠ- σκέφτεται να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο Κρήτης
Ο Σαμαράς αποτελειώνει τον Μητσοτάκη - Τον Σεπτέμβριο ανακοινώνει κόμμα
Έχει η αμυντική συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν πυρηνική διάσταση;
Έρωτας-Αντέρωτας: Σκέψεις με αφορμή τις νέες αρχαιολογικές έρευνες στην Αρχαία Ηλίδα
Συντριβή ουκρανικού μαχητικού MiG-29 στην Οδησσό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στενεύουν τα περιθώρια για τους οφειλέτες των 100 δόσεων προς την εφορία, αφού έρχεται σύντομα ακόμα μικρότερη μείωση στην προθεσμία εξόφλησής τους που δεν αποκλείεται ορισμένοι πολίτες να χάσουν αυτό το δικαίωμα.
Αν λάβουμε, δε, υπόψη ότι οι φορολογούμενοι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούν να πληρώσουν σειρά από βαρείς φόρους, είναι πολύ πιθανό να βγούν από τις 100 δόσεις πολλοί από αυτούς που τις έχουν εξασφαλίσει τους προηγούμενους μήνες.
Εξάλλου, η συγκεκριμένη διευκόλυνση »προσκρούει» σε έντονες αντιρρήσεις των θεσμών, οι οποίοι θεωρούν ότι όσοι την απολαμβάνουν έχουν την δυνατότητα να αφήσουν απλήρωτους φόρους, αλλά και νέες οφειλές.
Αυτό, λοιπόν, που αλλάζει για τις 100 δόσεις και μπορεί να οδηγήσει σε μαζική… έξοδο πολλούς φορολογούμενους είναι η μείωση της προθεσμίας για την εξόφλησή τους.
Μέχρι τώρα -και έως τέλος Ιουνίου – αυτό που ισχύει είναι ότι η ρύθμιση θα χανόταν αν ο φορολογούμενος δεν προέβαινε στην εξόφληση της οφειλής εντός 30 ημερών από την λήξη προθεσμίας πληρωμής τους.
Από την 1η Ιουλίου, όμως, αυτός ο χρόνος μειώνεται στο μισό, δηλαδή στις 15 ημέρες, γεγονός που μεταφράζεται ως εξής: Προκειμένου ο φορολογούμενος να μην χάσει την ρύθμιση, θα πρέπει να εξοφλήσει την πρώτη δόση, όχι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αλλά μέχρι τις 15 Αυγούστου.
Τα ακόμα πιο δύσκολα για τους φορολογούμενους θα έρθουν από την νέα χρόνια και συγκεκριμένα από 1 – 1 – 2017, αφού, σύμφωνα με τις επιταγές των θεσμών, δεν θα υπάρχει πλέον προθεσμία και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να την πληρώσουν ακριβώς μέχρι την λήξη της οφειλής.























































