Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τζιχαντιστής Ομάρ Ματίν θα χτυπούσε και στο Walt Disney World

Ο τζιχαντιστής Ομάρ Ματίν θα χτυπούσε και στο Walt Disney World
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα άρρωστο σχέδιο φαίνεται πως είχε στο μυαλό του ο Όμαρ Ματίν, ο άνθρωπος που γάζωσε 50 άτομα μέσα στο γκέι μπαρ Pulse στο Ορλάντο.

Ο Ματίν είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει έρευνες και είχε αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το αμερικανικό τουριστικό θέρετρο Walt Disney World που βρίσκεται στην ίδια πόλη, καθώς εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτεθεί εκεί, έγραψε το περιοδικό People, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου.

Η σύζυγός του μάλιστα δήλωσε σε αξιωματούχους ότι ο άνδρας της ερευνούσε επίσης το Downtown Disney όπως επίσης και το κέντρο διασκέδασης Pulse, όπου τελικά επιτέθηκε, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για το μακελειό με ανακοίνωση στον ραδιοφωνικό σταθμό Albayan του ISIS.

«Ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου στην Αμερική κατάφερε να πραγματοποιήσει μια εισβολή σε ένα κλαμπ για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας περισσότερα από εκατό άτομα συνολικά πριν σκοτωθεί ο ίδιος», ανέφερε το μήνυμα που μετέδωσε η οργάνωση.

Το FBI είχε ανακρίνει επανειλημμένα τον Ματίν χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια στις έρευνες ή να ασκηθούν διώξεις, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του FBI. «Το FBI έλαβε γνώση για την ύπαρξή του όταν εκείνος είχε προβεί σε κάποια σχόλια μιλώντας σε συναδέλφους του με τα οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως έχει διασυνδέσεις με τρομοκράτες» δήλωσε ο Ρόναλντ Χόπερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr