ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλοί θεωρούν φυσιολογικούς τους βιασμούς μέσα σε οικογένειες

Ιταλοί θεωρούν φυσιολογικούς τους βιασμούς μέσα σε οικογένειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιμομιξία, Βιασμός, Έρευνα, Ιταλία,

Ο συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού της περιφέρειας της Καμπανίας, Τσέζαρε Ρομάνο, κατήγγειλε την Τρίτη (21/06) ότι «οι βιασμοί ανηλίκων μέσα στις οικογένειες θεωρούνται σχεδόν φυσιολογικοί σε κάποια αστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης».

Κατά την παρουσίαση έρευνας που αφορά 200 περιπτώσεις βιασμών και κακομεταχείρισης ανηλίκων, κυρίως μέσα στο ίδιο το οικογενειακό τους περιβάλλον, ο Ρομάνο πρόσθεσε ότι «υπό κρίσιμες κοινωνικές συνθήκες, σε δύσκολές και υποβαθμισμένες συνοικίες, το τρομερό αυτό φαινόμενο εκλαμβάνεται σχεδόν ως κάτι το φυσικό».

Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην συνοικία Καϊβάνο της Νάπολης, στην περιοχή Αφραγκόλα και σε εκείνη της Ατσέρα, σε μικρή απόσταση από τη μεγαλούπολη του Ιταλικού νότου.

Πρόκειται για περιοχές με ποσοστό ανεργίας που στους νέους ξεπερνά το 50% ενώ παράλληλα υπάρχει ισχυρότατη παρουσία της τοπικής μαφίας -της Καμόρα- η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων και βεβαίως τη διακίνηση ναρκωτικών.

Μεγάλη αίσθηση στην Ιταλία

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ρομάνο δημιούργησαν μεγάλη αίσθηση στην Ιταλία και αναμένεται κάποιου είδους παρέμβαση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι, με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών πρόληψης και ουσιαστικής αντιμετώπισης της ακραίας αυτής πραγματικότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μύκονος: Τραγωδία με 37χρονη Ιταλίδα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο της

Ρόδος: 49χρονος βίαζε την 33χρονη νύφη του και την απειλούσε ότι θα χάσει την επιμέλεια των παιδιών της

Ένας Έλληνας, ο Κώστας Μαστοράκης, στο τιμόνι της Nazionale Piloti: Ιστορική αλλαγή φρουράς στο Μονακό με άρωμα Μυκόνου

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χάφταρ διέλυσε τους «ακτιβιστές» για τη Γάζα – Δέκα συλληφθέντες αγνοούνται

Η παρέλαση Rome Pride αποκλείει εβραϊκές ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις που δεν «αποστασιοποιούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr