ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντράγκι: Ο χαμηλός πληθωρισμός απειλεί τη Ευρώπη πιο πολύ από το Brexit

Ντράγκι: Ο χαμηλός πληθωρισμός απειλεί τη Ευρώπη πιο πολύ από το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αναγκαιότητα συντονισμού των κεντρικών τραπεζών υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, από το βήμα του ετήσιου φόρουμ της ΕΚΤ, το οποίο διεξάγεται στην Πορτογαλία.

«Για να λύσουμε τα παγκόσμια προβλήματα, τα οποία συνδέονται με τον χαμηλό πληθωρισμό, πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη δέσμη δράσεων των κεντρικών τραπεζών» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης.

Άλυτα προβλήματα λόγω διαφορετικών πολιτικών

Ο ίδιος επισήμανε ότι «όταν ασκούνται διαφοροποιημένες νομισματικές πολιτικές, τότε εντείνεται η αβεβαιότητα και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα».

«Πρέπει να εφαρμόσουμε με μεγαλύτερη ένταση τις νομισματικές μας πολιτικές, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και στη βελτίωση των οικονομικών και χρηματοδοτικών συνθηκών» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Ο προβληματισμός του κεντρικού τραπεζίτη για τον χαμηλό πληθωρισμό είναι τόσο έντονος ώστε να τον θεωρεί ως μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη ακόμη και από το Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς

Ετήσιος μισθός στην Ελλάδα 18.800 ευρώ και στην Ευρώπη 41.500 – Αυτή είναι η κυβερνητική «επιτυχία»!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προοπτική εκτεταμένης συμφωνίας με τη Ρωσία – Η ανθρωπιστική διπλωματία της Μελάνια Τραμπ

Ο Φαραντούρης τα κατάφερε! Η ΕΕ απαιτεί τιμωρία των τζιχαντιστών της Συρίας που επιτίθενται σε Ρωμιούς/Ελληνορθόδοξους

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr