ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαύρη μέρα για τον Eλληνισμό: Οι Γερμανοί μας πήραν πίσω ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Μαύρη μέρα για τον Eλληνισμό: Οι Γερμανοί μας πήραν πίσω ελληνικό σχολείο στο Μόναχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αποφράδα ημέρα» για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, χαρακτήρισε, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης τη χθεσινή ημέρα 20 Ιουλίου, κατά την οποία ο Δήμος Μονάχου αποφάσισε να επιστραφεί στην κατοχή του το οικόπεδο το οποίο είχε παραχωρήσει το 2001 έναντι μικρού τιμήματος στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να οικοδομηθεί το ελληνικό σχολείο.

«Η 20ή Ιουλίου είναι θα έλεγα μια αποφράς ημέρα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Δυστυχώς, επί 15 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το οδυνηρό σημείο», είπε χαρακτηριστικά στο Αθηναΐκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πελεγρίνης.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο κλειστός δομικός σκελετός του κτιρίου. Όμως, η σχετική πραγματογνωμοσύνη του Δήμου Μονάχου στις αρχές Ιουλίου διαπίστωσε ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 85% ο πρώτος όροφος και κατά συνέπεια, εφ’ όσον δεν είχε ολοκληρωθεί όλος ο σκελετός, η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου επικύρωσε την απόφαση της δημοτικής επιτροπής για επιστροφή και μεταβίβαση της κυριότητας του οικοπέδου (μαζί με το κτίριο) στον Δήμο Μονάχου.

Η κύρια αιτία που οδήγησε τον Δήμο στην απόφαση αυτή ήταν κατά βάση η απώλεια της αξιοπιστίας του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κάλας: Έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «έλαβαν το μήνυμα» Τραμπ – Σε εφαρμογή οι συμφωνίες για τις βάσεις

Από το Κοριέντες της Αργεντινής στην Αλικαρνασσό – Ο «Ελ Γριέγο Καράτα» και το ταξίδι προς τις ελληνικές ρίζες του

85η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης: Εκδηλώσεις μνήμης από τους Έλληνες Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας

Αλβανία: Μετά τη συνάντηση Ράμα-Μητσοτάκη, βανδαλισμοί σε ελληνικές επιγραφές στη Δρόπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr