ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Από το Κοριέντες της Αργεντινής στην Αλικαρνασσό - Ο «Ελ Γριέγο Καράτα» και το ταξίδι προς τις ελληνικές ρίζες του
Υποκλοπές: Νέες σφοδρές αντιδράσεις για τoν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κων. Τζαβέλλα
Ο Πειραιάς και η Ελευσίνα στο επίκεντρο του σινοαμερικανικού ανταγωνισμού, σύμφωνα με τον Economist
Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως... «Μακεδονίας» - Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί
tagesschau: Σκάνδαλα συγκλονίζουν την ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την αισιοδοξία της για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται και αυξάνεται η δυναμική που καταγράφηκε από τις αρχές του 2016, με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει ο ΕΟΤ καθημερινά, εδραιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοδο των τουριστικών αφίξεων αλλά και των εσόδων και το 2016.
Ωστόσο, δεν θέλησε, παρά την αισιοδοξία της, να αποτυπώσει ακριβή νούμερα αφίξεων και εσόδων, απόρροια των ευμετάβολων συνθηκών που επικρατούν στο διεθνές περιβάλλον, όπως είπε.
Εστιάζοντας στα πλέον πρόσφατα στοιχεία, η υπουργός ανέφερε ότι οι αεροπορικές αφίξεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σημείωσαν αύξηση 4,4%, κάτι που μεταφράζεται σε 5,937 εκατομμύρια τουρίστες. Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στις αφίξεις από τη Ρωσία με 22,7%, τη Μεγάλη Βρετανία με 8,6%, τη Γερμανία με 7,2%, τη Γαλλία με 6,9% και την Ιταλία με 4,6%.
Την ίδια στιγμή, σχεδόν το σύνολο των ελληνικών προορισμών κινούνται με θετικό πρόσημο στις αεροπορικές αφίξεις, εκτός από τα νησιά που δέχτηκαν και την πίεση από τις μεταναστατικές ροές (Σάμος, Κως, Χίος και Μυτιλήνη). Από τους δημοφιλείς προορισμούς, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Κέρκυρα με 11,5% και ακολουθούν το Ηράκλειο με 11%, η Μύκονος με 11% και η Σαντορίνη με 10,5%. Σημαντική, εξάλλου, είναι και η αύξηση στην Καλαμάτα με 14,3% και το Άκτιο με 13%.























































