Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι θα έδιναν τη θέση του Ερντογάν στους εκτελεστές του

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι θα έδιναν τη θέση του Ερντογάν στους εκτελεστές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, που αποτελεί το φερέφωνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ήταν έτοιμες να δώσουν τις συντεταγμένες του Τούρκου προέδρου για να τον σκοτώσουν οι πραξικοπηματίες τη 15η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, ο αντισυνταγματάρχης Μουράτ Μπολάτ (Murat Bolat) περιέγραψε στις τουρκικές Αρχές πώς σχεδίασαν να σκοτώσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ του πραξικοπήματος.

Είπε στην κατάθεσή του ότι μια ομάδα από 90 άνδρες των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων ήταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την επιχείριση σύλληψης του Τούρκου Προέδρου.

Ισχυρίστηκε ότι πήγε σε ένα διαμέρισμα στην Άγκυρα, στη συνοικία Οστίμ, με τον συνταγματάρχη Φεβζί Οκά (Fevzi Okka) και τους αντισυνταγματάρχες Χαλί Γκιουλ (Hali Gül) και Καρακάν (Karacan) και τον ταγματάρχη Οκάν Κοτσακούρτ (Okan Kocakurt).

“Ήταν ακόμα τέσσερις άλλοι από τις ειδικές δυνάμεις στο σπίτι”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σχέδιο των πραξικοπηματιών, γράφει πάντα η Yeni Safak, ο Ερντογάν θα συλλαμβανόταν στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη από τα “βατράχια”, δηλαδή τους κομάντος των υποβρυχίων καταστροφών.

Το σχέδιο χρειάστηκε να αλλάξει όταν ο Ερντογάν έφυγε για διακοπές στο Μαρμαρίς.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο οι κομάντος του ναυτικού έπρεπε να κλέψουν όπλα από οπλοστάσια του στρατού στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια να μεταφερθούν αεροπορικώς μέχρι τη Σμύρνη.

Από εκεί με ελικόπτερα του στρατού θα την “έπεφταν” στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με την κατάθεση που παραθέτει η τουρκική εφημερίδα, θα πιανόταν όμηρος εάν το πραξικόπημα πετύχαινε.

Η Yeni Safak ισχυρίζεται ότι οι πραξικοπηματίες κατέθεσαν ότι οι Αμερικανοί θα τους παρείχαν τις συντεταγμένες του Ερντογάν, εάν οι κομάντος δεν μπορούσαν να τον βρουν στο ξενοδοχείο.

“Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ο οποίος υπέθεσα ότι ήταν αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, είπε: Σε κανέναν δεν θα επιτραπεί να σώσει τον Πρόεδρο από τα χέρια μας”, είπε υπονοώντας ότι θα σκότωναν τον Ερντογάν αντί να τον άφηναν να διασωθεί.

Οι Τούρκοι ισλαμιστές κατηγορούν εξαρχής τις ΗΠΑ ότι σχεδίασαν το πραξικόπημα και τη δολοφονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Yeni Safak τροφοδοτεί συνεχώς αυτή τη συνωμοσιολογία που δεν αποδεικνύεται από πουθενά, δημοσιεύοντας υποτιθέμενες καταθέσεις ανθρώπων που έχουν βασανιστεί για να ομολογήσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr