Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πονηρός ανατολίτης Ερντογάν παζαρεύει “ζώνη ασφαλείας” στην Συρία

Ο πονηρός ανατολίτης Ερντογάν παζαρεύει “ζώνη ασφαλείας” στην Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) να ορίσουν «μια ζώνη ασφαλείας» στην Συρία, όπου δεν θα σημειώνονται μάχες και η οποία θα βοηθήσει στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από την αραβική χώρα.

Μιλώντας από την Κίνα, όπου διεξάγεται η σύνοδος των G20, ο Ερντογάν τόνισε πως επανέλαβε την πρόταση για μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» στην Συρία κατά την διάρκεια των συνομιλιών του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα σύνορα της, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στην βόρεια Συρία πριν περίπου δύο εβδομάδες, απωθώντας τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και Κούρδους μαχητές από μια έκταση 90χλμ.

«Οι Σύροι πολίτες που βρίσκονται στην χώρα μας και όσοι θέλουν να μεταναστεύσουν από την Συρία μπορούν τώρα να βρουν την ευκαιρία να ζήσουν πιο ειρηνικά στην πατρίδα τους και στις κατοικίες τους», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην περιοχές που εκκαθαρίστηκαν από μαχητές.

“Αυτό θα επιτευχθεί με τις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού”

«Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μπορεί να δημιουργηθεί εκεί και αυτή ήταν η πρόταση που έκανα και στον Ομπάμα και στον Πούτιν. Αυτό θα επιτευχθεί με τις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού. Κάνουμε προσπάθεια για να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα», δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου.

Η Τουρκία είχε προτείνει μια αντίστοιχη «ζώνη ασφαλείας», που θα απλώνεται σε περιοχή 40χλμ στα σύνορα των δύο χωρών στην σύνοδο κορυφής των G20 της περασμένης χρονιάς στην τουρκική πόλη Αντάλια, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτή. Μια διεθνής δύναμη που θα ελέγχει την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι αναγκαία για την προστασία της περιοχής από αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

«Στην σύνοδο κορυφής στην Αντάλια, είπαμε επίμονα σε όλους τους ηγέτες ότι μπορούμε να λύσουμε την μεταναστευτική κρίση, ορίζοντας μια ζώνη ασφαλείας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από την Κίνα. «Τώρα, σε αυτή την σύνοδο επίσης, φέραμε αυτό το θέμα με όλους τους φίλους μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ερντογάν τόνισε πως συνεργάζεται με τις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) και την Ρωσία για την εφαρμογή μιας εκεχειρίας στο Χαλέπι πριν την έναρξη της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Άντχα, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Χακάν Φιντάν και Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκαν με τους τζιχαντιστές της Χαμάς στην Άγκυρα

Lana Zochiou (MFA): “We are monitoring the situation in Al-Suqaylabiyah, a predominantly Greek Orthodox city, with grave concern”

Λάνα Ζωχιού (ΥΠΕΞ): «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση στην Αλ Σουκαϊλαμπίγια, μια πόλη με κατεξοχήν ελληνορθόδοξο πληθυσμό»

Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: “Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus” – The former PM urges Greece to immediately bring the protection of Christian-GreekOrthodox populations in Syria to the EU agenda

Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr