ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θέλει να “φάει” μόνος του την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών Ράκα

Ο Ερντογάν θέλει να “φάει” μόνος του την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία για την κατάληψη της Ράκα, «πρωτεύουσας» του ισλαμικού χαλιφάτου που έχει ιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε Ιράκ και Συρία, απέκλεισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία θεωρεί τις YPG παρακλάδι του αποσχιστικού – αυτονομιστικού Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει αντάρτικο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984.

Οι Κούρδοι της Συρίας συμμετέχουν με τις YPG στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχική δύναμη που αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Ασσύριους χριστιανούς.

Οι Κούρδοι των YPG είναι ο κορμός των SDF και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τον Διεθνή Συνασπισμό.

Οι Αμερικανοί έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι θεωρούν τους Κούρδους στρατηγικούς συμμάχους στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, πράγμα που εξοργίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει από τους Κούρδους να κινηθούν με τους συμμάχους τους προς την απελευθέρωση της Ράκα, αποστολή που έχει προθυμοποιηθεί να αναλάβει και ο Τούρκος “σουλτάνος” αλλά μόνος του, στοχεύοντας προφανώς να “εντάξει” τη Ράκα στα εδάφη που επιθυμεί να θέσει υπό τον έλεγχό του στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης-Μιχαηλίδης: Περισσότεροι από 400.000 κρυπτοέλληνες στην Τουρκία

Προς την Τουρκία κατευθύνεται ακόμη ένα ρωσικό πλοίο με κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά

Νίκος Δένδιας: Δεν ρωτάμε το ΝΑΤΟ που θα πάμε τους «Patriot»

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Τραμπ παριστάνοντας το «περιστέρι» της ειρήνης

Το Ισραήλ εξετάζει το κλείσιμο του προξενείου του στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr