ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία εκπαιδεύει Σομαλούς στρατιώτες για να πολεμήσουν την Αλ Κάιντα

Η Τουρκία εκπαιδεύει Σομαλούς στρατιώτες για να πολεμήσουν την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στρατιωτική βάση στη Σομαλία εγκατέστησε η Τουρκία, στην πρωτεύουσα της χώρας Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, η επάνδρωση της πρώτης τουρκικής βάσης στη Σομαλία ολοκληρώθηκε και σύντομα θα είναι και έτοιμη επιχειρησιακά.

Η τουρκική στρατιωτική βάση στη Σομαλία θα φιλοξενεί Τούρκους αξιωματικούς που θα αναλάβουν την εκπαίδευση Σομαλών στρατιωτών στον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στην τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στην ανατολική Αφρική.

Η ίδρυση της τουρκικής βάσης έγινε ύστερα από έγκριση των Ηνωμένων Εθνών και είναι η δεύτερη τουρκική υπερπόντια στρατιωτική εγκατάσταση.

Είχε προηγηθεί η εγκατάσταση μιας τουρκικής βάσης στο Κατάρ τον Απρίλιο που βοηθά την κυβέρνηση του αραβικού κρατιδίου στην αντιμετώπιση απειλών ασφαλείας.

Στην τουρκική βάση στη Σομαλία θα υπηρετούν περίπου 200 Τούρκοι αξιωματικοί που θα αναλάβουν την εκπαίδευση 10.500 Σομαλών στρατιωτών.

Η Τουρκία παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Σομαλία εδώ και πέντε χρόνια. Τουρκία και Σομαλία έχουν συνεργασία στον οικονομικό τομέα ενώ η Τουρκία έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Σομαλία στο παρελθόν ύψους 400 εκ. δολαρίων όταν η αφρικανική χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την πείνα.

Ενδιαφέρον έχει, συμπληρώνει το TRIBUNE, ότι ο σύμμαχος της Αλ Κάιντα Ερντογάν εκπαιδεύει Σομαλούς στρατιώτες για να πολεμήσουν την Αλ Κάιντα (στα πλαίσια του ΟΗΕ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Αξιωματούχος των Εμιράτων (ΗΑΕ) διαψεύδει ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχιάν προειδοποίησε τον Νετανιάχου για επίθεση μεγάλης κλίμακας πριν από την 7η Οκτωβρίου

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Το Κατάρ πρώτα υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία και μετά εμφανίζεται ως ειρηνοποιός

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr