ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τετ α τετ Πούτιν-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη – Τι θα συζητήσουν

Τετ α τετ Πούτιν-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη – Τι θα συζητήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη θα έχουν την Τρίτη Πούτιν και Ερντογάν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους πάνω από τα τουρκοσυριακά σύνορα από την τουρκική πολεμική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου 2015. Το γεγονός είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στις διμερείς σχέσεις. Η εξομάλυνση των σχέσεων ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό με εκατέρωθεν δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Η συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της 23ης Συνόδου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) που ξεκινά απόψε Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Ο Πούτιν φτάνει αύριο Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη και όπως έχει ανακοινώσει η ρωσική προεδρία, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τρίτη. Η θετική ατζέντα της συνάντησης αποτελείται από ζητήματα άμεσα ή έμμεσα οικονομικής συνεργασίας, ενώ διεθνή πολιτικά ζητήματα όπως η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ συνιστούν την αρνητική ατζέντα, αφού πρόκειται για σημεία όπου οι δύο χώρες έχουν αντίθετες θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τόμας Μπάρακ στην Ουάσιγκτον – Τον αποκαλούν «ατζέντη της Τουρκίας» και «τζιχαντιστή λαθρέμπορο»

Μυστική αποστολή της CIA στη Μόσχα – Τι μήνυμα μετέφερε ο Ράτκλιφ

Ουκρανία: Η παρέλαση των στρατιωτικών ρομπότ στο Κίεβο

«Οι γενοκτόνοι θα χάσουν», είπε ο Ερντογάν στην πρώτη ομιλία μετά την επίθεση του Ισραήλ στην Ιντλίμπ

Πληροφορίες: Ο Μάρκο Ρούμπιο προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον Τόμας Μπάρακ με τον Ντέιβιντ Πετρέους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr