ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικό ΥΠΕΣ: Οι Αφρικανοί μετανάστες να επιστρέφονται άμεσα στις χώρες τους

Γερμανικό ΥΠΕΣ: Οι Αφρικανοί μετανάστες να επιστρέφονται άμεσα στις χώρες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ της άμεσης επαναπροώθησης των προσφύγων και μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο τάσσεται το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, όπως επιβεβαίωσε στην κυριακάτικη Welt εκπρόσωπός του.

Το υπουργείο θέλει να ακολουθήσει την πρακτική της Αυστραλίας και να επιστρέφουν στην Αφρική ήδη από τη θάλασσα όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν ευρωπαϊκό έδαφος.

«Η έλλειψη προοπτικής να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές θα μπορούσε να αποτελέσει το λόγο ο οποίος θα τους αποτρέψει να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και με μεγάλο οικονομικό κόστος κάνοντας ένα επικίνδυνο ταξίδι.

»Στόχος μας πρέπει να είναι να αφαιρέσουν από τους λαθροδιακινητές το κίνητρο και να προστατέψουν τους μετανάστες από το να επιχειρήσουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με κίνδυνο της ζωής τους» είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η γερμανική αντιπολίτευση άσκησε δριμύτατη κριτική κατά της πρότασης αυτής.

«Το υπουργείο Εσωτερικών μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες ως μεταδοτική ασθένεια την οποία θέλει κανείς να αποφύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Εκαρντ.

Επίσης ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε ανθρωπιστικό σκάνδαλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι προσφέρουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία έναντι μερικής ανακωχής

Ζελένσκι: «Τρομερό λάθος» η άρση των κυρώσεων για τους δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους

Η ντροπή του σοσιαλισμού ο «φιλελές» Πέδρο Σάντσεθ βουλιάζει στα σκάνδαλα

Γερμανία: Πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσίων κατηγορείται για «προδοτική κατασκοπεία»

Ο Νίκος Δένδιας στον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων στη Βενετία – Ο Έλληνας Υπ. Άμυνας στον ναό των Στρατιωτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr