ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιταλία αρχίζει μαθήματα δημοκρατίας στους μουσουλμάνους ιμάμηδες

Η Ιταλία αρχίζει μαθήματα δημοκρατίας στους μουσουλμάνους ιμάμηδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Ιταλία, Μουσουλμάνοι,

Η Ιταλία ξεκινά εντατικά φροντιστήρια δημοκρατίας στους μουσουλμάνους ιμάμηδες για να τους διδάξει τις συνταγματικές αξίες της χώρας, όπως την ελευθερία του λόγου, την ανοχή και τον πλουραλισμό.

Τα μαθήματα θα φιλοξενηθούν σε έξι ιταλικά πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων της Πίζας και της Φλωρεντίας και είναι ενταγμένα σε πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που επιθυμεί να αποτρέψει τον εξτρεμισμό στην Ιταλία.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμούν να εργαστούν στην Ιταλία, αναμένεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα για να διδαχθούν πώς λειτουργούν οι δημοκρατικές κοινωνίες.

Το Ισλάμ στην Ιταλία δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη θρησκεία.

Για να αναγνωριστεί ως θρησκεία στην Ιταλία πρέπει να πληροί έναν ορισμένο αριθμό πιστών Ιταλών πολιτών αλλά και οι θρησκευτικές αρχές που πρεσβεύει να είναι σύμφωνες με το ιταλικό Σύνταγμα.

Θρησκείες που είναι αναγνωρισμένες στην Ιταλία, όπως η Ελληνορθόδοξη ή οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά και οι ινδουϊστές και οι βουδιστές, έχουν και φοροαπαλλαγές. Τα ισλαμικά ιδρύματα ως μη αναγνωρισμένα δεν απολαμβάνουν τέτοια προνόμια.

Στην Ιταλία οι μουσουλμάνοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα μετανάστες, αριθμούν 1,6 εκ. ανθρώπους και αποτελούν το 3,7% του πληθυσμού της χώρας.

Εξαιτίας της μη αναγνωρισμένης θρησκείας τους έχουν ελάχιστα τζαμιά για αυτό πολλοί προσεύχονται σε σπίτια ή σε κάποιο από τα 800 πολιτιστικά κέντρα που έχουν ιδρύσει στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χουτζάτ αλ-Ισλάμ Σαχριαρί: Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ σχεδίαζε μια ενωμένη μουσουλμανική Ούμα πάνω από έθνη – Η ιμπεριαλιστική Θεοκρατία απέναντι στον ελληνότροπο Διαφωτισμό

Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini – Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα

Οι μουσουλμάνοι της Σερβίας ενώθηκαν μετά από 20 χρόνια

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Γαλλοεβραίος τουρίστας με κιπά δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη Ρώμη ενώ οι δράστες φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr