ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σηκώνει το γάντι ο Βίτσας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι δεδομένα

Σηκώνει το γάντι ο Βίτσας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι δεδομένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι δεδομένα, δεν μπαίνουν στο τραπέζι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφερόταν σε «αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς» στο Αιγαίο.

Όπως τόνισε ο Δ. Βίτσας, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας «κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες» και «δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις έξωθεν στον τρόπο που ασκούμε την εσωτερική μας κυριαρχία».

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε πλήρη συντονισμό δράσεων» με τον Κύπριο πρόεδρο και την κυπριακή κυβέρνηση.

Για τη β΄ αξιολόγηση είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει γρήγορα και να μην υπάρχουν επιπλέον μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων.

Υποστήριξε ακόμη ότι τα τρία ανοιχτά ζητήματα (τα ενεργειακά, τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά) θα μπορούσαν να είχαν κλείσει και απέδωσε τις καθυστερήσεις στις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στους θεσμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλοδαποί αγοράζουν τη Μύκονο – Βίλες «χρυσάφι» και χρυσές δουλίτσες «ρίαλ εστέιτ»

Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία

«Χρυσάφι» το ελαιόλαδο – Οι τιμές στα ύψη

Ν. Δένδιας για την απώλεια του Λάκη Χαλκιά: «Υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής»

Οι Τούρκοι «τρέμουν» τη συμμαχία Ισραήλ-Κύπρου και συνδέουν το Κυπριακό με τη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...