ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την εκτίμηση ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα επιστρέψει στον διάλογο πριν το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία, εκφράζει ο Kύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Σε κοινή συνέντευξη στην αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Weekly« και στην τουρκοκυπριακή »Havadis”, δηλώνει ότι η Τουρκία ελέγχει την τουρκοκυπριακή ηγεσία, «είτε το παραδέχεται ο κ. Ακιντζί, είτε όχι».
Σχολιάζοντας την τουρκοκυπριακή θέση για την εκ περιτροπής προεδρία, ο N. Αναστασιάδης διερωτάται γιατί η τουρκοκυπριακή πλευρά θέτει ζητήματα, στα οποία έχει να δώσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά καθυστερεί τη συζήτηση θεμάτων όπως το εδαφικό ή δεν συζητεί καν το θέμα των εγγυήσεων.
Αυτό, προσθέτει, αναδεικνύει την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.
Υπάρχει η άποψη, αναφέρει ο Ν. Αναστασιάδης, ότι όλα τα θέματα της εσωτερικής πτυχής θα πρέπει να κλείσουν πριν από τη συζήτηση της διεθνούς πτυχής.
Όμως, εξηγεί ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα μείνει χωρίς διαπραγματευτικό χαρτί κατά τη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας».























































