ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο μακελάρης Μπρέιβικ έχασε στη δίκη για τις συνθήκες κράτησής του

Ο μακελάρης Μπρέιβικ έχασε στη δίκη για τις συνθήκες κράτησής του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έχασε ο Άντερς Μπρέιβικ, ο δράστης του μακελειού στη Νορβηγία με 77 νεκρούς το 2011, την αγωγή του σε βάρος του Δημοσίου για υποτιθέμενη παραβίαση των δικαιωμάτων του εξαιτίας των συνθηκών κράτησής του.

Ο Μπρέιβικ κρατείται σε σχεδόν πλήρη απομόνωση και το Εφετείο ανέτρεψε την Τετάρτη πρωτόδικη απόφαση που είχε θεωρήσει πως οι συνθήκες κράτησής του ήταν “απεχθείς και ισοδυναμούν με βασανιστήριο”.

Ο ακροδεξιός Μπρέιβικ είχε επιτεθεί στις 22 Ιουλίου 2011 σε συνέδριο της νεολαίας του τότε κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο μικρό νησί της Ουτόγια, πυροβολώντας για αρκετή ώρα τα θύματά του που δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Προηγουμένως, με σκοπό να καθυστερήσει η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, είχε βάλει βόμβα στο κέντρο του Όσλο (από την έκρηξη είχαν σκοτωθεί οκτώ άτομα).

Κίνητρο της επίθεσης ήταν η ακροδεξιά του ιδεολογία, θεωρώντας το Εργατικό Κόμμα «υπεύθυνο» για την «φυλετική καταστροφή» της Νορβηγίας.

Καταδικάστηκε σε ισόβια και είναι ο βαρύτερα καταδικασμένος στις φυλακές της Νορβηγίας.

Το έγκλημα είχε σοκάρει ολόκληρη την υφήλιο και ήταν μακράν το πιο αιματηρό περιστατικό στη χώρα από τον δεύτερο Παγκόσμιο.

Ο Μπρέιβικ δηλώνει αμετανόητος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: Νεκρή 25χρονη σε ποδηλατόδρομο και δίπλα της τραυματισμένος άνδρας

Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα

ΠΑΣΟΚ: O Πλεύρης γνώριζε από το 2012 τους γιατρούς του Κολωνακίου – Τι απαντά ο υπουργός

Ελεύθερος ο Κασιδιάρης: «Σκοπός μου είναι να απαλλαγεί η χώρα από την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης»

Τέλος εποχής για τον Μακρόν – Η Λεπέν προηγείται κι ακολουθεί ο Μελανσόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr