Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Οι κατηγορίες του Ερντογάν για τον Ντενίζ Γιουτζέλ “είναι παράλογες”

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Οι κατηγορίες του Ερντογάν για τον Ντενίζ Γιουτζέλ “είναι παράλογες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Παράλογες» χαρακτήρισε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε Κούρδο αυτονομιστή και Γερμανό πράκτορα τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ.

Ο Γιουντζέλ, ο οποίος έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα, προφυλακίστηκε από τις τουρκικές Αρχές με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας.

«Δεν συνελήφθη επειδή ήταν ανταποκριτής της Die Welt», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Ερντογάν σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.

«…Αλλά επειδή αυτό το άτομο κρυβόταν στην γερμανική πρεσβεία ως μέλος του PKK και ως ένας Γερμανός πράκτορας επί ένα μήνα. Όταν τους ζητήσαμε να μας τον παραδώσουν για να τον δικάσουμε, αυτοί αρνήθηκαν», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου τις γερμανικές Αρχές ότι «παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες», τονίζοντας ότι πρέπει «να δικαστούν».

Kαταδίκασε επίσης την ακύρωση στη Γερμανία των συγκεντρώσεων υπέρ του, όπου επρόκειτο να παραστούν Τούρκοι υπουργοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Γιώργος Κακούσης: Δηλώνει αθώος ο δημοσιογράφος για την υπόθεση Παναγόπουλου – Παραιτείται από τη δημοσιογραφία

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr