Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απάτη 770.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη με εμφιαλωμένο νερό Ινδίας

Απάτη 770.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη με εμφιαλωμένο νερό Ινδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ιδιαίτερη περίπτωση απάτης κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ένας 50χρονος άνδρας κατάφερε να εξαπατήσει 17 άτομα προφασιζόμενος ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρείας εισαγωγής φυσικού εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού στην Ινδία.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος εμφανιζόταν στους παθόντες ως ιδιοκτήτης εταιρείας εισαγωγής φυσικού εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού στην Ινδία και στους οποίους υπόσχονταν μεγάλο και άμεσο οικονομικό κέρδος σε περίπτωση που αγόραζαν μετοχές της εταιρείας του, αποσκοπώντας να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τέλη του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2015, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως γνωριμίες με ισχυρά πρόσωπα στη χώρα εισαγωγής, τη σύναψη συμβάσεων με άλλες εταιρείες επιτυχημένες – αναγνωρισμένες στο χώρο, εξαπάτησε συνολικά 17 παθόντες, από τους οποίους απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 771.706 ευρώ.

Για να γίνει πιο πειστικός, έδινε ως αντάλλαγμα μια υπεύθυνη δήλωση, από την οποία προέκυπτε η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας του, πλην όμως τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης καθώς δεν υπήρχε επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΛ.ΑΣ.: Διευρεύνηση για επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών μετά την καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Αναμορφωτικό μέτρο σε 15χρονο που όταν ήταν 13 διακίνησε μέσω διαδικτύου φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του

Σοκ στη Γαλλία: Νεκρά δύο μωρά σε καταψύκτη – Συνελήφθη η μητέρα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκατοντάδων αχυρανθρώπων με 380 επιχειρήσεις και χρέη στο Δημόσιο 43 εκατ. ευρώ

Τη βίαζαν οι αστυνομικοί στο ΑΤ Ομόνοιας και την τραβούσαν βίντεο, λέει το θύμα – «Μην φωνάζεις για να μην ακούσουν οι άλλοι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr