Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός – Λήμνος: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι – Το ρήγμα έχει δώσει μέχρι 7,2 Ρίχτερ

Σεισμός – Λήμνος: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι – Το ρήγμα έχει δώσει μέχρι 7,2 Ρίχτερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σεισμός – Λήμνος: Σε επιφυλακή είναι οι σεισμολόγοι μετά τον σφοδρό σεισμό που έπληξε το βόρειο Αιγαίο.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινδτιτούτου στο Αστεροσκοπείο της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι: «Πρόκειται για έναν ισχυρό σεισμό της τάξεως των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος προήλθε από τη βόρεια τάφρο του βόρειου Αιγαίου, μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Το σημείο είναι η προέκταση του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας όπου και στο παρελθόν είχαμε ισχυρούς σεισμούς ακόμη και 7,2 Ρίχτερ. Εξετάζουμε το φαινόμενο το οποίο είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουμε και δυο ισχυρούς μετασεισμούς των 4.7 και 5 Ρίχτερ ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι».

Ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε μια περιοχή η οποία στο παρελθόν έχει δώσει αρκετές ισχυρές σεισμικές δονήσεις αλλά και το γεγονός ότι ανάλογοι σεισμοί συνοδεύονται από έντονη μετασεισμική δραστηριότητα κάνει τους επιστήμονες να παραμένουν σε επιφυλακή, παρακολουθώντας το φαινόμενο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Σκύρο – Αισθητός και στην Αττική – Τι είπε ο Ευθ. Λέκκας

Στο χορό των Ρίχτερ η Κύπρος – Δυο ισχυρές δονήσεις 5,1 και 5,3 μέσα σε λίγες ώρες

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα – Το επίκεντρο μεταξύ Σχοινιά και Νέων Στύρων Εύβοιας

Οι Τούρκοι ψαράδες αλωνίζουν στο Αιγαίο πυροβολώντας κι ο εκτός πραγματικότητας Μητσοτάκης ορίζει «θαλάσσια πάρκα» για να ανήκει το Αιγαίο στα… ψάρια του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr