ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν σε ΗΠΑ: Πάρτε πίσω τα όπλα από τους Κούρδους για να έχουμε καλή σχέση

Ερντογάν σε ΗΠΑ: Πάρτε πίσω τα όπλα από τους Κούρδους για να έχουμε καλή σχέση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία νέα αρχή στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας, ωστόσο, ως όρο, την ακύρωση της απόφασης που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, αναφορικά με την παροχή βαρέων όπλων στους Κούρδους  της Συρίας.

Ο Τούρκος ηγέτης μίλησε στους δημοσιογράφους πριν την αναχώρησή του για την Κίνα και ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στις 16 Μαΐου, στον Λευκό Οίκο.

«Θεωρώ τη συγκεκριμένη επίσκεψη ως μία νέα αρχή στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Ορισμένες από τις αναφορές που λάβαμε από την Ουάσιγκτον ήταν ασαφείς. Θεού θέλοντος, αυτή η επίσκεψη θα είναι μία νέα αρχή από αυτήν την άποψη», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του ενόψει της εξαιρετικά σημαντικής και κρίσιμης για την ισορροπία στην περιοχή μας συνάντηση στην Ουάσιγκτον.

Ο Ερντογάν θα ταξιδέψει απευθείας από την Κίνα στις ΗΠΑ, στις 15 Μαΐου και την επομένη, στις 16, θα παραβρεθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Θα είναι η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, με το σοβαρότατο θέμα της παροχής οπλισμού στους Κούρδους, τους οποίος ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει τρομοκράτες, να έχει προκαλέσει σοβαρόταρες σκιές στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για να μπει φρένο στον Τραμπ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι έπληξαν οργανώσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σε κουρδική περιοχή

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά σε πόλεμο με το Ιράν», προειδοποιούν Ισραηλινοί ειδικοί

Η Τουρκία καταδίκασε την αναχαίτιση του τουρκικού τζιχαντιστικού στολίσκου από το Ισραήλ: «Πράξη πειρατείας» λένε οι νεο-οθωμανοί πειρατές

Η Χαμάς σχεδιάζει επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr