ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το Ιράν ανησυχεί μην χάσει κατεχόμενα νησιά στον Κόλπο κι απειλεί τα Εμιράτα (ΗΑΕ)
Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο
Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη
Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως
Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πειρατές που επέβαιναν σε μια μικρή βενζινάκατο επιτέθηκαν σε ένα δεξαμενόπλοιο, το MT NAVIG8 στον Κόλπο του Ομάν σήμερα αλλά εκδιώχθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη (Navfor) που περιπολεί στην περιοχή αυτή.
“Υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των υπόπτων και των ανδρών της ομάδας ασφαλείας που επέβαιναν στο δεξαμενόπλοιο” σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Οι φύλακες στο δεξαμενόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ, είπαν ότι είδαν μια ανεμόσκαλα στη βενζινάκατο. Οι ναυτικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή αυτή για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πειρατών διεξάγουν ήδη έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού σκάφους.
Οι επιθέσεις πειρατών έχουν αυξηθεί φέτος, μετά από μια χρονιά σχετικής ηρεμίας. Πέρσι είχαν αναφερθεί μόνο δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες επίδοξοι πειρατές άνοιξαν πυρ εναντίων πλοίων στα ανοιχτά της Σομαλίας. Στο αποκορύφωμα της δράσης τους, το 2011, οι Σομαλοί πειρατές εξαπέλυσαν 237 επιθέσεις και κράτησαν ομήρους εκατοντάδες ναυτικούς.























































