Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Άγκυρα αφαιρεί την τουρκική υπηκοότητα από τον Γιουλέν και άλλους 129 που διέφυγαν στο εξωτερικό

Η Άγκυρα αφαιρεί την τουρκική υπηκοότητα από τον Γιουλέν και άλλους 129 που διέφυγαν στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία, προκειμένου να αφαιρέσει την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους, μεταξύ αυτών και ο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Συνολικά 130 Τούρκοι που καταζητούνται στη χώρα τους, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό θα χάσουν την υπηκοότητά τους, αν δεν επιστρέψουν σε διάστημα τριών μηνών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ των 130 αυτών προσώπων, είναι ο Γκιουλέν, όπως και δύο βουλευτές του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα -HDP), η Τουγκμπά Χεζέρ Εζτούρκ και ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ.

Αν αυτά τα πρόσωπα «δεν επιστρέψουν στην Τουρκία τους επόμενους τρεις μήνες θα ανακοινωθεί ότι έχουν χάσει την τουρκική υπηκοότητα, βάσει των διαταγμάτων» που ισχύουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr