ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

















































Ιράν: Ο Αμερικανός πιλότος διασώθηκε από ελικόπτερα που δέχονταν πυρά (βίντεο)
Το Ιράν επικηρύσσει τους πιλότους του καταρριφθέντος αμερικανικού F-15E - Ένοπλες φυλές συμμετέχουν στην αναζήτηση
Συνετρίβη και δεύτερο μαχητικό των ΗΠΑ στον Κόλπο
Δημοσίευμα YNET: Όχλοι αριστεριστών στην Αθήνα φωνάζουν «Χεζμπολάχ-Χεζμπολάχ» - Ο Χάρης Δούκας κατηγορείται ότι επιτρέπει τον αντισημιτισμό
Συνελήφθη στο Παρίσι η παλαιστινιακής καταγωγής Ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν για υπόθεση τρομοκρατίας· βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην ανατολική επαρχία της Συρίας, Ντέιρ Αλ Ζουρ, που ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εκτός από ένα μικρό μέρος της πρωτεύουσάς της και το αεροδρόμιο, διείσδυσαν για πρώτη φορά από το 2014 οι ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.
«Ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια [σιιτών] Ιρακινών, Λιβανέζων και Ιρανών μαχητών, διείσδυσε σήμερα σε βάθος 8 χιλιομέτρων στην επαρχία κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, χάρη στη σημαντική ρωσική υποστήριξη» ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ εκδιώχθηκαν πριν από τρία χρόνια από τους τζιχαντιστές από αυτήν την επαρχία, που διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου.
Από τον Ιανουάριο του 2015 το Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί τον κυβερνητικό τομέα της ομώνυμης πρωτεύουσας, όπου ζουν ακόμη περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.
Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν πολλές φορές, αλλά χωρίς επιτυχία, να καταλάβουν το δυτικό τμήμα της πόλης (το 40% που δεν ελέγχουν) καθώς και το στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Για να άρει την πολιορκία στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ ο στρατός προωθείται σε τρεις άξονες: από την πλευρά της Παλμύρας στα νοτιοδυτικά προς την κατεύθυνση της Σούχνα, από τα δυτικά από την επαρχία της Ράκας και από τα νοτιοανατολικά κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, όπου ελέγχει πλέον μια λωρίδα μήκους 85 χιλιομέτρων.
Βορειότερα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο συνασπισμός Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, προσπαθεί να καταλάβει τη Ράκα, την πρώην ντε φάκτο «πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.






















































