ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Ερντογάν συλλαμβάνει ακόμα τέσσερις υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

O Ερντογάν συλλαμβάνει ακόμα τέσσερις υπέρμαχους  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 4 υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι την 18η Ιουλίου έπειτα από κράτηση δύο εβδομάδων, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι τέσσερις ακτιβιστές ήταν μεταξύ των 10 προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνελήφθησαν την 5η Ιουλίου ενώ παρακολουθούσαν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής και τη διαχείριση των δεδομένων στη νήσο Μπουγιούκαντα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Έξι εξ αυτών, μεταξύ τους η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κωνσταντινούπολη Ιντίλ Εσέρ, τέθηκαν επίσημα υπό κράτηση όπως απεφάνθη τουρκικό δικαστήριο την 18η Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι ακτιβιστές κατηγορούνται ότι “διέπραξαν έγκλημα για λογαριασμό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης”

Οι ακτιβιστές κατηγορούνται ότι «διέπραξαν έγκλημα για λογαριασμό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς να είναι μέλη της» σύμφωνα με τον Άντριου Γκάρντνερ, το ειδικό ερευνητή της Αμνηστίας για την Τουρκία.

Ωστόσο, την Παρασκευή  δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των τεσσάρων ακτιβιστών που αποφυλακίστηκαν, έπειτα από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το Ανατολή.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τα εντάλματα σύλληψης έχουν εκτελεστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «γαλοπούλα» Χακάν Φιντάν τρέμει το Ισραήλ – Ο φοβισμένος τουρκεμένος Κούρδος γλείφει εκεί που έφτυνε

Αλέξης Τσίπρας: Αναβάθμισα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε πλαίσιο αμοιβαίου οφέλους – Ποιους ηγέτες εκτιμά ο απρόβλεπτος Τραμπ

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με κατηγορούσε για «τραμπισμό» – Αδυνατεί να ποντίσει καλώδιο στην Κάσο και η Τουρκία παίρνει F-16, F-35, Eurofighter, κινητήρες – «Εθνική ήττα» ο υποτακτικός Μητσοτάκης – Τσίπρας: Εγώ ΔΕΝ έδωσα

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για την τύχη των ρωσικών πυραύλων S-400

Hürriyet: Τα τουρκικά S-400 πάνε σε τρίτη χώρα, η πώληση ξεκαθαρίζει σήμερα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr