ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρχισε η δορυφορική χαρτογράφηση με το σύστημα Κοπέρνικος των καμένων σε Αττική και Ζάκυνθο

Άρχισε η δορυφορική χαρτογράφηση με το σύστημα Κοπέρνικος των καμένων σε Αττική και Ζάκυνθο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άρχισε εδώ και λίγες ώρες η διαδικασία της «επόμενης μέρας» για τις μεγάλες πυρκαγιές, κυρίως της βορειοανατολικής Αττικής και της Ζακύνθου, με δορυφορική χαρτογράφηση των πληγεισών εκτάσεων.

Με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αποκατάστασης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας, απέστειλε το μεσημέρι αίτημα στην Ε.Ε. για ενεργοποίηση του δορυφορικού συστήματος «Κοπέρνικος» προκειμένου να χαρτογραφηθούν άμεσα και να αποτυπωθούν δορυφορικά οι πληγείσες περιοχές των Δήμων Ωρωπού – Μαρκοπούλου και Ζακύνθου και να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, από τους δορυφόρους του συστήματος «Κοπέρνικος» θα χαρτογραφηθούν οι περίμετροι των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, προκειμένου να αποτυπωθεί η ακριβής έκταση που καταστράφηκε.

Στη συνέχεια, από την αρμόδια υπηρεσία της ΓΓΠΠ, που έχει τον συντονισμό αυτής της διαδικασίας, θα ενημερωθούν τα υπουργεία και οι φορείς, όπως ο ΕΛΓΑ, η Δασική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, οι οποίοι θα φροντίσουν για αγροτικές αποζημιώσεις, κήρυξη αναδασωτέων εκτάσεων, αντιπλημμυρικά έργα και έργα για κατολισθήσεις, καθώς και παρεμβάσεις μέσα σε ρεματιές, καθώς και ό,τι άλλο απαιτείται για την αντιμετώπιση κινδύνων που προκύπτουν μετά από πυρκαγιές.

Αναφερόμενος στο σύστημα «Κοπέρνικος», ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αποκατάστασης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου δήλωσε ότι πρόκειται για ένα εργαλείο, το οποίο αποδίδει χαρτογραφικά προϊόντα, από ανάλυση των δορυφορικών εικόνων, στα οποία αποτυπώνονται οι πληγείσες εκτάσεις.

Τα δεδομένα διατίθενται στην συνέχεια στους εμπλεκόμενους φορείς, που έχουν αρμοδιότητα στο έργο της αποκατάστασης και καταγραφής των ζημιών, καθώς και στον προγραμματισμό έργων και δράσεων που συνδέονται με νέους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν λόγω της πυρκαγιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηλιούπολη: Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Μια «ηλεκτρισμένη» Κυριακή στον Λυκαβηττό με το All Star Party του «Τhis is Athens City Festival» – Εκπλήξεις και μοναδική VIP εμπειρία από την Allwyn (βίντεο)

Χαμός στο Athens Street Food Festival – Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot κέρασε τους foodies του φεστιβάλ

Οριστικό «λουκέτο» στο Notos galleries στη Σταδίου – Έξωση λόγω λήξης μισθωτικής σύμβασης

Ηλιούπολη – Το σημείωμα της 17χρονης πριν πέσει στο κενό: «Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr