Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο αρχείο οι καταγγελίες Γιαννουσάκη για το Noor 1 – Στο μικροσκόπιο ο… χρηματοδότης

Στο αρχείο οι καταγγελίες Γιαννουσάκη για το Noor 1 – Στο μικροσκόπιο ο… χρηματοδότης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Ευθύμιου Γιαννουσάκη– έγκλειστου στις φυλακές για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωϊνης με το πλοίο «Noor 1» – ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο και από άλλα πρόσωπα για να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το εν λόγω πλοίο, τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, δεν προκύπτουν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ενώ η δικογραφία για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού εστάλη στο Ναυτοδικείο για αξιολόγηση, που σύμφωνα με το νόμο είναι και η αρμόδια αρχή. Αναφορικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς η εισαγγελία Εφετών δεν έχει αρμοδιότητα σύμφωνα με το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά είχε επισκεφθεί τον Ευθ. Γιαννουσάκη στις φυλακές προκειμένου να του πάρει κατάθεση για την υπόθεση.

Στο πόρισμα δεν προκύπτουν ευθύνες και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο επικεφαλής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης. Επίσης διαβιβάζεται δικογραφία αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του κ. Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα όπως και για το γεγονός ότι κρατούμενος είχε κινητό τηλέφωνο κ.α.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα που έχει ξεκινήσει η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζήβα σχετικά με τη χρηματοδότηση του «Noor 1».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Τραμπ έτοιμος να πατήσει το κουμπί: Σύντομα θα χτυπήσουμε και το εσωτερικό της Βενεζουέλας

Χρυσά iPhone 17 Pro και Captagon: Πώς εισέρχονται στη Γάζα εν μέσω πολέμου

Δυτ. Αχαΐα: 13χρονος μαθητής κατέρρευσε μετά από χρήση κάνναβης

Σέξι δεσμοφύλακας το «έκανε» με δύο φυλακισμένους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr