ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος

Αλέξης Τσίπρας: Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από τα Χανιά στο Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ».

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα παραγωγής λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πιέζει για την υιοθέτηση αυστηρότερων ορίων όσον αφορά στις εκπομπές αερίων.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας έχει υιοθετήσει το σύστημα εγγυημένων τιμών και την πρώτη ανταγωνιστική διαδικασία για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ενώ προωθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ύπαρξη των οποίων θα βοηθήσει στην αποφυγή χρονοβόρων νομικών συνεπειών.

Σε συνεργασία με την Επιτροπή, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα προχωρά επίσης με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου περιβαλλοντικών αδειών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο μακροπρόθεσμος ενεργειακός προγραμματισμός, πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι κάναμε τον μακροπρόθεσμο ενεργειακό προγραμματισμό μια πολιτική προτεραιότητα, και αυτό παρά την επταετή οικονομική και κοινωνική κρίση από την οποία βγαίνουμε τώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» – Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Η Σαουδική Αραβία διαψεύδει την αγορά 25 δεξαμενόπλοιων στην οποία η Βαγδάτη απέδωσε την αύξηση του κόστους μεταφοράς του ιρακινού πετρελαίου

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Η ΕΛ.Α.Σ. στρίμωξε τον Μητσοτάκη: Έχεις σκοπό να βάλεις πλαφόν στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων; Ή θα την πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός;

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...