ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ιράκ, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Χασάν Ροχανί,


















































Ο αναδυόμενος Ψυχρός Πόλεμος Ισραήλ και Τουρκίας στη Μεσόγειο
Η Ελλάδα του Κούλη ΚΑΙΓΕΤΑΙ - Η Τουρκία κάνει αναδασώσεις (βίντεο)
Οι Τούρκοι «τρέμουν» τη συμμαχία Ισραήλ-Κύπρου και συνδέουν το Κυπριακό με τη Συρία
Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ιδιωτικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία θα λάβει ισχυρότερα μέτρα σε αντίποινα για το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα σε συντονισμό με την ιρακινή κεντρική κυβέρνηση και το Ιράν», δήλωσε ο την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τεχεράνη με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί και η οποία αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν δήλωσε πως το δημοψήφισμα δεν έχει νομιμότητα και πως αναγνωρίσθηκε μόνο από το Ισραήλ.
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως ο στόχος της αύξησης του όγκου των τουρκο-ιρανικών εμπορικών συναλλαγών σε 30 δισεκ. δολάρια, από τα 10 δισεκ. που είναι τώρα, παραμένει στην ατζέντα και πως οι δύο χώρες θα πραγματοποιούν τις εμπορικές συναλλαγές τους στο δικό τους νόμισμα ώστε να περιορίσουν τις πιέσεις από το ξένο συνάλλαγμα.
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε από την πλευρά του μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Τεχεράνη πως το Ιράν και η Τουρκία θα δουλέψουν μαζί για να αντιμετωπίσουν την αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας και για να ανακουφίσουν την ένταση στην περιοχή.
«Θέλουμε ασφάλεια και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή … το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο Ιρακινό Κουρδιστάν είναι μια σεχταριστική μηχανορραφία ξένων δυνάμεων και απορρίπτεται από την Τεχεράνη και την Άγκυρα», δήλωσε ο Ροχανί στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ερντογάν.























































