ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Καταλονία άναψε φωτιές σε Γιούνκερ και Μέρκελ – Ανησυχούν για πανευρωπαϊκή κρίση

Η Καταλονία άναψε φωτιές σε Γιούνκερ και Μέρκελ – Ανησυχούν για πανευρωπαϊκή κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κρίση στην Καταλονία απασχόλησε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters.

Οι δύο πολιτικοί συνομίλησαν τηλεφωνικά για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, από το τοπικό της κοινοβούλιο, την επόμενη εβδομάδα.

Αμφότεροι μοιράστηκαν την ανησυχία τους και για την αντίδραση της Μαδρίτης σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που το πιθανότερο είναι να προκαλέσει περαιτέρω έξαρση της χειρότερης πολιτικής κρίσης στην Ισπανία εδώ και δεκαετίες.

Ο Γιούνκερ μίλησε στη Μέρκελ την Παρασκευή από την Ινδία στο περιθώριο της διάσκεψης μεταξύ της Ε.Ε. και της Ινδίας.

«Μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησαν την κατάσταση στην Ισπανία» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ανησυχία κλιμακώνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην Καταλονία, στην οικονομία της Ισπανίας που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, αλλά και την πιθανότητα επιπτώσεων στις άλλες οικονομίες των χωρών που συμμετέχουν στην ζώνη του ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

POLITICO: Στα χαρακώματα Μελόνι-Σάντσεθ για το μεταναστευτικό – «Μπλόκο» στα σύνορα

Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας-Ισπανίας για την αναστολή της Σένγκεν – Σκληρές δηλώσεις και απειλές

Γερμανία: Η ακροδεξιά AfD σε ιστορικό υψηλό 28% – Διευρύνει το προβάδισμα από το CDU/CSU του Μερτς

Ο Φρέντης Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν αν προτίθεται να δημιουργήσει Ευρωπαϊκό Ταμείο για την αποζημίωση των πυρόπληκτων πολιτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr