Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Ραχόι: Δίνει προθεσμία πέντε ημερών στη Καταλονία για την ανεξαρτησία της

Τελεσίγραφο Ραχόι: Δίνει προθεσμία πέντε ημερών στη Καταλονία για την ανεξαρτησία της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Καταλονία, Μαριάνο Ραχόι,

Προθεσμία πέντε ημερών έδωσε ο Μαριάνο Ραχόι στον Καταλανό πρόεδρο Κάρλες Πουιτζντεμόντ να επιβεβαιώσει αν κήρυξε την ανεξαρτησία της επαρχίας, όπως μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Αν ο Πουιτζντεμόντ επιβεβαιώσει ότι κήρυξε ανεξαρτησία, θα έχει στη διάθεσή του άλλες τρεις ημέρες για να “επανορθώσει”. Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 155 του Συντάγματος που επιτρέπει στην κεντρική κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική αυτονομία της περιφέρειας και να αναλάβει απευθείας τη διακυβέρνησή της.

Παράλληλα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαρίανο Ραχόι απέρριψε  πολυάριθμες προτάσεις διαμεσολάβησης για την επίλυση της κρίσης με τους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στην παρούσα φάση.

«Δεν υπάρχει καμία δυνατή διαμεσολάβηση μεταξύ της δημοκρατικής νομιμότητας, της απείθειας και της παρανομίας», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων, μια μέρα μετά την υπογραφή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας με τους Καταλανούς αυτονομιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Ελλάδα στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών το επόμενο 12μηνο

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Φταίει ένας φθαρμένος αρμός για το πολύνεκρο δυστύχημα;

Β. Κοκοτσάκης: Γιατί στην Ισπανία δεν υπήρξε πυρόσφαιρα όπως στα Τέμπη – Επιβάλλονται εξηγήσεις

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τους 39 έφτασαν οι νεκροί, περισσότεροι από 150 οι τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr