ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Ισλαμιστές, Μογκαντίσου, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σομαλία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε το Σάββατο στο Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, ενδέχεται να ξεπεράσει τους 276 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου άλλοι 300, γνωστοποίησε ο σομαλός υπουργός Πληροφοριών, Αμπντιραχμάν Οσμάν.
«Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 276 μέχρι τώρα και οι τραυματίες είναι περίπου 300 ως αποτέλεσμα της χθεσινής βάρβαρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ» στο Μογκαντίσου, ανέφερε ο Οσμάν σε ανάρτησή του στο Twitter.
Χθες Κυριακή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου γνωστοποίησε ότι πέντε εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επίθεσης.
Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, αν και οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ενέργεια της Αλ Σεμπάμπ, η οποία είχε ορκιστεί πίστη στην Αλ Κάιντα το 2012.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την επίθεση στο Μογκαντίσου με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα (16/10).
«Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση της 14ης Οκτωβρίου 2017 η οποία στοχοθέτησε πολίτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και εκφράζονται «συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σομαλίας».
Το ΣΑ του ΟΗΕ σημείωσε ακόμη ότι «η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της συνιστά μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και εξέφρασε την ευχή «οι δράστες, οι οργανωτές και οι υποστηρικτές» της επίθεσης να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.























































