ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» - «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4
Δημογραφικό: Αν η Ελλάδα χρειάζεται «μετανάστες», να «πάρει» Έλληνες/Ρωμιούς της Συρίας αντί για μουσουλμάνους
Η «Ηθική» ως εναλλακτικό μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία
ΟΗΕ: Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν από την αίθουσα της Γ.Σ. στην ομιλία του Ερντογάν (βίντεο)
Δημοσκόπηση RealPolls: Mονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ - Πάνω από 7 στους 10 δεν βλέπουν αυτοδυναμία 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις πέτυχαν τους στόχους τους στη διάρκεια 48ωρης επιχείρησης που τους επέτρεψε να αναπτυχθούν σε τρεις επαρχίες της χώρας, όπου είχαν χάσει εν μέρει τον έλεγχο πριν τρία χρόνια, ανακαταλαμβάνοντας το έδαφος που είχαν χάσει από τους Κούρδους μαχητές.
«Η αποκατάσταση της ασφάλειας στους τομείς του Κιρκούκ ολοκληρώθηκε. Οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί εκεί εκ νέου και ανακατέλαβαν τον έλεγχο της Χανακίν και της Τζαλούλα στην επαρχία Ντιάλα καθώς και στην Μάχμουρ, τη Μπαασίκα, το φράγμα της Μοσούλης, τη Σίντζαρ και άλλες περιοχές της κοιλάδας της Νινευή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο στρατός του Ιράκ ανακατέλαβε τις περιοχές της επαρχίας Νινευή στο βόρειο τμήμα της χώρας που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.
Οι Πεσμεργκά εγκατέλειψαν τις θέσεις αυτές πριν την άφιξη του ιρακινού στρατού χθες Τρίτη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Μεταξύ των θέσεων αυτών είναι και το φράγμα της Μοσούλης.
Εξάλλου τη Δευτέρα ο ιρακινός στρατός με τη στήριξη σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη του Κιρκούκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, η οποία βρισκόταν από το 2014 μετά την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, στα χέρια των Κούρδων Πεσμεργκά.























































