Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες αυτομόλησαν στους Ρώσους

Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες αυτομόλησαν στους Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λουγκάντσκ, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες αυτομόλησαν στο πλευρό της Ρωσίας, μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από εκείνη που δίνει η κυβέρνηση του Κιέβου.

Στο Ροστόφ της Ρωσικής Ομοσπονδίας πέρασαν οι Ουκρανοί φρουροί των συνόρων στο Λουγκάντσκ. Είκοσι έξι άτομα, τόσο από το προσωπικό διοίκησης όσο και φύλακες το πρωί της 5 Ιουνίου άφησαν το σημείο συνοριακού ελέγχου στα σύνορα των περιφέρειων Λουγκάντσκ (Ουκρανία) και Ροστόφ (Ρωσία) και πέρασαν στη Ρωσία, σύμφωνα με το κανάλι LifeNews.

«Σχεδόν κανένας από τους στρατιώτες δεν υποστηρίζει τη “χούντα του Κιέβου”. Άλλωστε, μεταξύ φρουρών των συνόρων υπάρχουν πολλοί κάτοικοι των περιοχών της Λουγκάντσκ και Ντονέτσκ» λέει μέλος της πολιτοφυλακής. Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν εθελοντικά το σημείο Ντολζάνσκι και κατέστρεψαν τα όπλα τους.

Όπως αναφέρει στο LifeNews πηγή της Ρωσικής Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης, μέρος των δυνάμεων ασφαλείας σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ουκρανία μέσω άλλων σημείων ελέγχου, ίσως κάποιοι θα μείνουν στη Ρωσία. Οι φρουροί των ουκρανικών συνόρων ανέφεραν επίσης ότι φοβούνται αντίποινα για τη συμπεριφορά τους από τις αρχές του Κιέβου και φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ επιθυμούν τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας έως τον Ιούνιο

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να επαναφέρουν τον διάλογο μεταξύ στρατιωτικών υψηλού επιπέδου

Η Πολωνία ερευνά διασυνδέσεις Ρωσίας-Έπσταϊν: Ο Τουσκ δηλώνει ότι ήταν πιθανότατα κατάσκοπος της Μόσχας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr