ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Σομαλία, Τζιχαντιστές,


















































Σοκαριστικό βίντεο με εξαγριωμένο ελέφαντα που σκοτώνει 75χρονο Αμερικανό εκατομμυριούχο
Washington Post: Το Ιράν χτύπησε πολύ περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ από ό,τι έχει αναφερθεί
Ο φόβος των ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Νέο «χτύπημα» Καραμανλή: Σκανδαλώδης και πελατειακή η διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων
Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φυλάκισαν Εβραία που υπηρέτησε στο Ισραηλινό Στρατό - «Καθάρισαν» οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν και σκότωσαν την Τρίτη τουλάχιστον 100 τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία, πραγματοποιώντας αεροπορική επιδρομή σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής διοίκησης που είναι αρμόδια για την Αφρική (AFRICOM).
«Σε συνεργασία με την σομαλική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια επιδρομή στην Σομαλία ενάντια σε ένα στρατόπεδο της Αλ Σεμπάμπ την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 10.30 (τοπική ώρα) – 09.30 (ώρα Ελλάδας), σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 μαχητές», υπογράμμισε η ανακοίνωση της AFRICOM.
Ο βομβαρδισμός συνέβη περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.
Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στην Σομαλία τις πρόσφατες εβδομάδες, με σχεδόν καθημερινές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενάντια σε τοπικούς τζιχαντιστές, μέλη της Αλ Σεμπάμπ και του Ισλαμικού Κράτους.
Στα τέλη Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις –από αέρος ή χερσαίες– για να υποστηρίξει τη σομαλική κυβέρνηση.
Η Σεμπάμπ, που σημαίνει στα σομαλικά “Η Νεολαία”, προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
Η οργάνωση έχασε μεγάλο μέρος των πόλεων και των εδαφών που κατείχε μετά το 2011, αλλά παραμένει ισχυρή σε περιοχές της νότιας και της κεντρικής Σομαλίας και εξαπολύει συχνά επιθέσεις.























































