ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεκατρείς Βόσνιοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα για εγκλήματα πολέμου που κατηγορούνται ότι διέπραξαν εναντίον Σέρβων στην περιοχή του Κόνιτς κατά της διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-95), όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές και δικαστικές πηγές.
Πρόκειται για πρώην στελέχη του στρατού και του υπουργείου Εσωτερικών της Βοσνίας που φέρεται ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου σε βάρος πολλών δεκάδων Σέρβων στην Μπράντινα, το Κόνιτς και άλλες κοινότητες, κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1992.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι συλλήψεις έγιναν στο Κόνιτς και το Σαράγεβο.
«Σχεδόν όλοι οι Σέρβοι κάτοικοι της περιοχής αυτής υποχρεώθηκαν την εποχή εκείνη να την εγκαταλείψουν», σημείωσε η εισαγγελία.
Οι 13 συλληφθέντες κατηγορούνται για δολοφονίες, βασανιστήρια, βιασμούς και άλλα εγκλήματα σε βάρος αμάχων πολιτών.
Στα μέσα Νομεβρίου ένα πρώην μέλος των βοσνιακών δυνάμεων, ο Έντεμ Ζίλιτς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών από δικαστήριο του Σαράγεβο για εγκλήματα πολέμου. Ο Ζίλιτς ήταν υπεύθυνος για ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Σέρβων στο Κόνιτς.























































