ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Λαθρομετανάστες, Μάνφρεντ Βέμπερ, Μετανάστες, Πρόσφυγες,


















































Ιρανικά κρατικά όργανα δημοσιεύουν λίστα θανάτου με στόχο Δυτικούς Ηγέτες μετά τον θάνατο του Ανώτατου Ηγέτη
Στην Κρήτη λαθρομετανάστες «χούφτωναν» 10χρονα κορίτσια σε κεντρικό δρόμο - Οι μικρές έκλαιγαν και κανείς δεν αντιδρούσε
Πώς η Σαουδική Αραβία με την Τουρκία σχεδιάζουν να «ακυρώσουν» τον IMEC και να παρακάμψουν πλήρως το Ισραήλ
Τραμπ για Ιράν: «Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός» - «Τώρα θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα»
Οι Αμερικανοί εξαπέλυσαν πλήγματα αντιποίνων στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θύελλα αντιδράσεων, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ σε «τελική λύση» σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση.
Η διατύπωσή του (στα γερμανικά «finale Lösung») θύμισε ανάλογη φράση των ναζί για τους Εβραίους («Endlösung») και έγινε τις τελευταίες ώρες αντικείμενο δριμείας κριτικής.
Η κεντρική προσπάθεια της Ευρώπης για το 2018 θα είναι η αναζήτηση μιας «τελικής λύσης» στην προσφυγική κρίση, δήλωσε ο κ. Βέμπερ στο πλαίσιο της ημερίδας του κόμματός του, των Βαυαρών συντηρητικών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), στην Άνω Βαυαρία, στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, επίσης μέλος του ΕΛΚ.
Παρότι η διατύπωση του κ. Βέμπερ δεν ήταν ακριβώς ίδια με αυτή των ναζί για το «εβραϊκό ζήτημα» και το Ολοκαύτωμα, ήταν αρκετή προκειμένου να αναγκαστεί αργότερα ο ίδιος να απολογηθεί, μέσω Twitter.
«Με κάθε σαφήνεια: η σκόπιμη παρερμηνεία της δήλωσής μου εδώ είναι απόλυτη ανοησία.
»Αντιθέτως, η δήλωση αφορά μια συλλογική ευρωπαϊκή λύση το 2018, σχεδιασμένη ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του.
Αναφερόμενος πάντως στην στάση του κ. Όρμπαν σε ό,τι αφορά τους συνοριακούς ελέγχους και την υποδοχή προσφύγων, ο κ. Βέμπερ δήλωσε ότι είναι κρίσιμο να ανοίξει ο διάλογος με την Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Χρειαζόμαστε νομοθετικές απαντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση, διότι μόνο τότε μπορούμε να αποφύγουμε μακροπρόθεσμα τους συνοριακούς ελέγχους σε αυτή την ήπειρο», τόνισε μιλώντας στην βαυαρική ραδιοφωνία.























































