Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ σε Ερντογάν: Σταμάτα τις επιθέσεις στην Εφρίν

Τραμπ σε Ερντογάν: Σταμάτα τις επιθέσεις στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Άγκυρα να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Εφρίν της Συρίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «προέτρεψε την Τουρκία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της και να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό και επιπλέον να αυξηθεί ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων και προσφύγων».

Επιπλέον ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ζήτησε να αποφευχθεί «κάθε ενέργεια που θα ενείχε τον κίνδυνο να προκληθεί μια σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των αμερικανικών δυνάμεων».

«Ο πρόεδρος Τραμπ επισήμανε την ανησυχία ότι η κλιμακούμενη βία στην Εφρίν της Συρίας θέτει τον κίνδυνο της υπονόμευσης των κοινών μας στόχων στη Συρία» τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

“Οι ΗΠΑ να σταματήσουν να δίνουν όπλα στους Κούρδους”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να δίνουν όπλα στους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ερντογάν.

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, στοχεύει στην «εκδίωξη των τρομοκρατικών στοιχείων» από την Εφρίν υπέρ της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας και διεξάγεται στη βάση του διεθνούς δικαίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα

Περίπου 180 κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν τον θύλακα μέσω της Ράφα μετά την επαναλειτουργία της διάβασης

Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία

Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr