ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν και Ομπάμα για τα ανοιχτά μέτωπα σε Ουκρανία, Συρία, Ιράκ

Πούτιν και Ομπάμα για τα ανοιχτά μέτωπα σε Ουκρανία, Συρία, Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να επικοινωνήσουν “εντός των προσεχών ημερών” για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, το Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Γιούρι Ουσάκοφ, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για διπλωματικά θέματα.

Ο Γιούρι Ουσάκοφ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν οι δύο ηγέτες.

Είπε όμως ότι ο Ρώσος πρόεδρος σκοπεύει να μιλήσει απόψε το βράδυ με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα του, υπογραμμίζοντας ότι “εγείρει σοβαρές ανησυχίες”.

Οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον έχουν βρεθεί στο χειρότερο σημείο τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, με αφορμή την ουκρανική κρίση. Οι δύο χώρες διαφωνούν επίσης εδώ και πολύ καιρό για τον πόλεμο στη Συρία.

Για το θέμα του Ιράκ, η Ρωσία υποστηρίζει ότι η προώθηση των ισλαμιστών ανταρτών απειλεί την εθνική ακεραιότητα της χώρας αυτής και καταδεικνύει την “πλήρη” αποτυχία της αμερικανικής και βρετανικής επέμβασης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δένδιας από Βρυξέλλες: Η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα – Ανεπαρκής η ευρωπαϊκή άμυνα

Λόγω έλλειψης στρατιωτών, η Ουκρανία χτίζει έναν «Στρατό Ρομπότ»

Προειδοποίηση Πούτιν: H Ουκρανία θα υποστεί τις συνέπειες για τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές

Ακόμα ένας Έλληνας της Συρίας δολοφονήθηκε από τους «μπάτσους» του καθεστώτος – Οι Έλληνες της Συρίας ζητάνε διπλωματική αλληλεγγύη από Ελλάδα και Κύπρο

Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ διηγήθηκε πώς η Μοσάντ «εντόπισε» τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr