ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασλί Αϊντιντασμπάς: «Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είναι ανύπαρκτες»

Ασλί Αϊντιντασμπάς: «Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είναι ανύπαρκτες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχουν σήμερα (26 Μαρτίου) συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν τις τεταμένες σχέσεις και να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να αποτρέπει τις προσφυγικές ροές, κάτι για το οποίο επείγεται η ΕΕ, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Άγκυρα τηρεί τη συμφωνία να φιλοξενεί αιτούντες ασύλου από τη Μέση Ανατολή, ενώ δεν έχει τερματίσει επίσημα τις συνομιλίες για ένταξή της στην Ένωση.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν επιδιώκει να αποσπάσει παραχωρήσεις για την κατάργηση του καθεστώτος βίζας και την αναβάθμιση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης, χωρίς να αναλάβει δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

«Οι σχέσεις είναι ανύπαρκτες και η αρχή γίνεται από πολύ χαμηλά. Δεν περιμένω πολλά, πέρα από μια συζήτηση επί της συμφωνίας για την μετανάστευση.

»Βέβαια και μόνο το γεγονός ότι η Σύνοδος διεξάγεται συνιστά βελτίωση», δήλωσε στο Bloomberg η Τουρκάλα δημοσιογράφος Ασλί Αϊντιντασμπάς (Aslı Aydıntaşbaş), αναλύτρια του European Council on Foreign Relations.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Επίτροπος Εμπορίου ΕΕ: Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο με τις ΗΠΑ για τους δασμούς μέχρι να συμφωνηθούν όλα

Στα 71 δισ. δολάρια το κόστος ανασυγκρότησης της Γάζας – Κατεστραμμένες οι περισσότερες κατοικίες και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr