Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλοκάρουν τους αυτοκινητόδρομους της Καταλονίας λόγω της σύλληψης Πουτζδεμόν

Μπλοκάρουν τους αυτοκινητόδρομους της Καταλονίας λόγω της σύλληψης Πουτζδεμόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταλανοί αυτονομιστές – αποσχιστές μπλόκαραν δύο οδικές αρτηρίες στην Καταλονία, διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη την Κυριακή στη Γερμανία του τέως πρωθυπουργού της αυτόνομης ισπανικής περιφέρειας Κάρλες Πουτζδεμόν και για την φυλάκιση άλλων στελεχών του αποσχιστικού κινήματος.

Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες οδικής κυκλοφορίας, τα μπλόκα έχουν διακόψει την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A7, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, καθώς και στον αυτοκινητόδρομο N340, ο οποίος συνδέει την Καταλονία με τη νοτιο-ανατολική ακτή της Ισπανίας.

Δύο κεντρικοί οδικοί άξονες στη Βαρκελώνη ήταν επίσης αποκλεισμένοι νωρίς το πρωί Τρίτης.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν από τις «Επιτροπές Υπεράσπισης της Δημοκρατίας» και ριζοσπαστικές οργανώσεις που ανακοίνωσαν κύκλο «διαρκών» εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

«Με τις τελευταίες φυλακίσεις και τη σύλληψη του Κάρλες Πουτζντεμόν, φαίνεται ξεκάθαρο ότι έχουμε περάσει το σημείο της μη επιστροφής», δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωση.

Εννέα Καταλανοί, στελέχη του αποσχιστικού στρατοπέδου, είναι προφυλακισμένοι στη Μαδρίτη, κατηγορούμενοι για στάση για τον ρόλο τους την απόπειρα απόσχισης στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος διώκεται για στάση και έχει εκδοθεί εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη την Κυριακή στη Γερμανία και κρατείται εν αναμονή της απόφασης της γερμανικής Δικαιοσύνης για την έκδοσή του ή μη στην Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Ροδόπη: Συνελήφθη 54χρονος Ελληνας για σαμποτάζ σε πολεμικά πλοία της Γερμανίας

Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας στην ανεργία με πάνω από 3.000.000 άνεργους

Γερμανική έρευνα: Στο 21,6% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα – Αύξηση και στη Γερμανία

H Ελλάδα στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών το επόμενο 12μηνο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr