Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν τα λέει με Ερντογάν και Ροχανί στην Άγκυρα για το συριακό

Ο Πούτιν τα λέει με Ερντογάν και Ροχανί στην Άγκυρα για το συριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνομιλίες για τις εξελίξεις στη Συρία έχουν σήμερα 4/4 οι πρόεδροι Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ρουχανί αντίστοιχα, στην Άγκυρα, μολονότι δεν υποστηρίζουν όλοι την ίδια πλευρά στον πόλεμο στη χώρα.

Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι ισχυρότεροι υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντικαθεστωτικούς Σύρους ισλαμιστές οι οποίοι πολεμούν για την ανατροπή του.

Ο Ρουχανί δήλωσε πριν αναχωρήσει από το Ιράν ότι ξένες δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση της Δαμασκού θα πρέπει να αποχωρήσουν – μια αναφορά στην Τουρκία και στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία διεξάγει επίθεση στη βορειοδυτική Συρία εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και έχει δηλώσει ότι θα επεκτείνει την εκστρατεία της και στη βορειοανατολική Συρία. Η Δαμασκός έχει χαρακτηρίσει την επίθεση παράνομη εισβολή.

«Το Ιράν πιστεύει ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων στη Συρία χωρίς έγκριση από τη συριακή κυβέρνηση είναι παράνομη και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Ρουχανί το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στην Τεχεράνη, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως κατά τη συνάντησή του με τους κ.κ. Ερντογάν και Πούτιν θα συζητηθεί η ανοικοδόμηση στη Συρία, καθώς και η επεξεργασία νέου συντάγματος, στο πλαίσιο ενός σχεδίου με στόχο πολιτική λύση για τον τερματισμό του επταετούς πολέμου.

Παρά τις διαφορές τους, το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία είναι τρεις από τις μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται σε μια σύγκρουση, η πορεία της οποίας καθορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό από ξένες επεμβάσεις, ενώ η επιρροή τους μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην Ανατ. Ουκρανία

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr