ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Nord Stream, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Φυσικό Αέριο,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι εξελίξεις στη Συρία και τo θέμα της εμπορικής πολιτικής (με το αίτημα των Ευρωπαίων να εξαιρεθούν από τους δασμούς) δεν θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.
Επί τάπητος θα τεθούν και ενεργειακά ζητήματα και ειδικότερα αυτό του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.
«Η καγκελάριος Άνγελα Μέρκελ θα συζητήσει την Παρασκευή, κατά την διάρκεια της συνάντησής που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το θέμα της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2» φέρεται να δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή.
«Το ζήτημα το έθετε συχνά ο Αμερικανός πρόεδρος» συμπλήρωσε η πηγή μιλώντας στο πρακτορείο TASS.
H ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η καγκελάριος θα υπογραμμίσει τη θέση του Βερολίνου που είναι ότι δεν θεωρεί πως με την κατασκευή του αγωγού θα μεγαλώσει η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από την Ρωσία.
«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί» επεσήμανε η κυβερνητική πηγή, τονίζοντας ότι το Βερολίνο εκτιμά ότι στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις ως προς το ρωσικό φυσικό αέριο, μεταξύ των οποίων και το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο και το αέριο από την Νορβηγία.
Η γερμανική κυβέρνηση θα χαιρέτιζε το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξαιρέσεις για τις γερμανικές εταιρείες όσον αφορά τις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είπε επίσης η πηγή.
«Οι κυρώσεις αυτές μπορούν να πλήξουν τις εταιρείες μας» δήλωσε , προσθέτοντας ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε εξαιρέσεις γι αυτές, κάτι το οποίο θα χαιρετίζαμε».























































