ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πάνω από 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κένυα εξαιτίας των πλημμυρών από τις αρχές Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον κενυατικό Ερυθρό Σταυρό, οι πλημμύρες έχουν προκληθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της μακράς περιόδου των βροχών που συνεχίζεται.
«Εκατόν δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κενυατικού Ερυθρού Σταυρού Αμπάς Γκουλέτ, κάνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση δωρεών ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες σε 32 από τις 47 κομητείες της χώρας.
«48.477 νοικοκυριά έχουν εκτοπιστεί μέχρι στιγμής, αριθμός που αντιστοιχεί σε 260.200 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους», εξήγησε.
Επιπλέον, έχουν καταστραφεί 85.000 στέμματα καλλιεργειών και περίπου 20.000 ζώα έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ περίπου 100 σχολεία έχουν πλημμυρίσει.
Στην Κένυα σημειώνονται δύο περίοδοι βροχών ετησίως: μία σύντομη από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο και μία μακρά από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο.
Κατά τις τρεις τελευταίες περιόδους οι βροχές που σημειώθηκαν ήταν περιορισμένες, προκαλώντας ισχυρή ξηρασία σε μεγάλο μέρος της Κένυας, όπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας το 2017.























































