ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Πάπα Φραγκίσκου κατά του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος

Επίθεση Πάπα Φραγκίσκου κατά του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια σφοδρή επίθεση κατά του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, ο Πάπας Φραγκίσκος έβαλε στο στόχαστρο τα παράγωγα και τα ασφάλιστρα κινδύνου.

«Η αγορά των CDS, μετά την οικονομική κρίση του 2007, είχε φτάσει σε επίπεδο αντίστοιχο με το ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη. Η διάδοση ενός τέτοιου είδους συμβολαίου χωρίς κατάλληλα όρια ενθάρρυνε την ανάπτυξη των χρηματοοικονομικών της τύχης και του τζόγου στην αποτυχία των άλλων, κάτι που είναι απαράδεκτο από ηθική σκοπιά» αναφέρει σε έγγραφο το Βατικανό.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στην ανακοίνωση του το Βατικανό επισημαίνει πως σε ορισμένα σημεία της αγοράς παραγώγων υπάρχει «ένα ηθικό κενό που γίνεται ακόμα πιο σοβαρό καθώς τα προϊόντα αυτά διαπραγματεύονται σε εξωχρηματιστηριακές αγορές και είναι εκτεθειμένα σε αγορές που ρυθμίζονται περισσότερο από την τύχη, αν όχι από την απάτη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

Στον Νικόλα Φαραντούρη ο Μεγαλόσταυρος της Αρχιεπισκοπής Ζάμπιας και Μοζαμβίκης

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

Αυστηρή προειδοποίηση ΥΠΕΞ Ισραήλ για τη δολοφονία Ελληνορθόδοξου (Ρωμιού) στη Συρία

Ανατ. Λιβύη: Ο στρατάρχης Χάφταρ απελευθέρωσε Αμερικανό όμηρο από το Ισλαμικό Κράτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr